Інгульська сільська рада
Баштанський район Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення голови громади з нагоди річниці Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2024 08:54
Кількість переглядів: 21

Фото без опису

Сьогодні минає 38 років від дня Чорнобильської катастрофи, яка озивається пекучим болем і стражданнями у багатьох родинах. Чорнобиль продемонстрував могутність і, водночас, безсилля людини. Ще раз довів, що можливості людського розуму великі, але за умови повної відповідальності за дії і вчинки.

Пам'ятаючи про темні сторінки історії, ми ніколи не повинні забувати героїзму пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, представників усіх професій, котрі брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Це була боротьба людей з вогнем в ядерному пеклі. Вони рятували не лише атомну станцію, Прип’ять, Чорнобиль… Вони рятували Україну та весь світ.

Ми схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняємося тим, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий синівський обов'язок перед рідною землею і рідним народом – зупинив ескалацію катастрофи, унеможливив її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї України та інших держав.

Безмежна шана і доземний уклін ліквідаторам, які живуть поряд з нами.

Щиро бажаємо Вам щастя, довгого життя без проблем і хвороб, миру, благополуччя і добробуту.

Та понад тридцять років потому історія повторюється… Під час повномасштабного вторгнення в Україну російські війська окупували Чорнобильську АЕС у перший же день – 24 лютого. Вони захопили в заручники працівників станції і тримали їх у нелюдських умовах. Так зміна ЧАЕС відпрацювала 600 годин поспіль. Це справжні герої, і ми маємо бути вдячні їм за це! Ці люди близько місяця без ротації працювали заради нашої безпеки і безпеки усього людства, аби непоправне не сталося знову.

Їхній подвиг назавжди записаний у літопис людської мужності й навічно залишиться в пам'яті українського народу.

 

З повагою

голова Інгульської

сільської ради                                                                                                                                       Алла МИРОНОВА

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора