Інгульська сільська рада
Баштанський район Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення голови з нагоди Дня Державного Герба України

Дата: 19.02.2024 09:09
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

19 лютого Україна відзначає День Державного Герба України.

   Державний Герб – це символ, який презентує певну країну як суверенну незалежну державу, офіційна емблема, зображувана на офіційних документах, печатках, грошових знаках держави.

Відповідно до Конституції Державний Герб України представлений малим та великим гербом. Малий Герб України зображений у вигляді тризубу золотистого кольору, розміщеного на синьому фоні. Така символіка була офіційно затверджена на засіданні Верховної Ради України 19 лютого 1992 року. Тому саме цей день став Днем Державного Герба України.

Тризуб – це відголос історії нашої нації та символ боротьби за суверенітет нашої держави. Кожен патріот та свідомий українець схиляє голову перед гербом своєї країни. Тим самим він схиляє голову перед своїми пращурами, які брали участь в розбудові нашої країни та відстоювали її самобутність і незалежність.    Тризуб був і залишається символом прагнень нашого народу до волі, незалежності і процвітання, символізуючи для українців в усьому світі нерозривний зв’язок із Батьківщиною.

 

   Ми пишаємось своїми національними символами, традиціями, культурою та людьми. Шанобливе ставлення до національної символіки було є і буде запорукою вільної, незалежної України.

   

Вітаю співвітчизників із Днем Державного Герба України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора