Інгульська сільська рада
Баштанський район Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» у Інгульському ліцеї провели профілактичну лекцію

Дата: 08.12.2023 13:43
Кількість переглядів: 50

Фото без опису

Щороку проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», аби привернути увагу спільноти про небезпеку домашнього насильства та жорстокого поводження із дітьми.

Ювенальні інспектори Баштанського районного відділу поліції Леонід Золотар та Інна Фендич завітали до учнів Інгульського ліцею та провели їм профілактичну лекцію, щоб ознайомити та попередити про такі негативні явища у суспільстві, як булінг серед однолітків та домашнє насильство. Поліцейські розповіли про сімейне насилля та конфлікти у шкільному колективі, як можна їх подолати та до кого потрібно звертатись за допомогою.

Ювенали наголосили, що за всі прояви насильства законодавством передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. При цьому вони звернули увагу школярів, що про такі протиправні факти не можна мовчати, і щоб убезпечити себе та близьких від насильства, необхідно звертатись за допомогою до дорослих, педагогів чи поліцейських. Ігнорування випадків насильницьких дій неприпустимо, тому, що це може призвести ще до більш трагічних наслідків.

Наприкінці зустрічі інспектори роздали школярам інформаційні буклети із телефонами «гарячих» ліній та переліком спеціалізованих служб, до яких можна звернутись по допомогу у випадку вчинення протиправних дій.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора