Інгульська сільська рада
Баштанський район Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розмінування у Інгульській громаді

Дата: 11.10.2023 16:12
Кількість переглядів: 30

Фото без опису

Розмінування у Миколаївській області 👇

В Інгуській громаді ідентифіковано 8 зон, що забруднені вибухонебезпечними предметами, — це близько 70 гектарів території. У цій громаді DRC вже очищує 2 ділянки, а також одну у Шевченківській громаді.

Одна з ділянок має площу 21 гектар. Зараз там працюють 2 команди демінерів, які планують завершити очищення цієї території до квітня 2024 року.

💬 «Це поле фахівці кваліфікували як заміноване. Коли фермер намагався обробляти землю, стався вибух. Поки що не відомо, що саме то був за вибухонебезпечний предмет — наразі DRC проводить технічне обстеження території, щоб з’ясувати це і визначити, який підхід застосовувати для очищення цього поля», — розповідає Максим, начальник відділу гуманітарного розмінування.

⏳Розмінування — це дуже клопітка робота, бо доводиться вручну перевіряти кожен клаптик забрудненої території.

📣Тому паралельно з очищенням територій, DRC інформує людей щодо ризиків від вибухонебезпечних предметів та навчає жителів Миколаївщини правилам безпечної поведінки.

Пам’ятайте ❗ Якщо бачите міну чи боєприпас: не чіпайте, не підходьте, телефонуйте 101.

ℹ Роботи з гуманітарної протимінної діяльності у Миколаївській області DRC проводить завдяки фінансуванню в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу, а також підтримки від Гуманітарного фонду для України, Міністерства закордонних справ Фінляндії, Міністерства закордонних справ Нідерландів, Фонду Говарда Баффета.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора