Інгульська сільська рада
Баштанський район Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ще раз про РРО

Дата: 05.10.2023 09:47
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

Ще раз про РРО

 

 

🤝Податківці нагадують, що триває проведення інформаційно-розʼяснювальної кампанії щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

☝️Платникам податків слід звернути увагу, що з 01 січня 2022 року використання РРО стало обов’язковим для всіх платників єдиного податку ІІ-IV груп оподаткування. РРО/ПРРО не застосовуються платниками єдиного податку І групи оподаткування та платниками, які не здійснюють розрахункових операцій.

ℹ️Також з 01.10.2023 року відновлено відповідальність платників податків за порушення Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»  від 06.07.1995 року №265/95-ВР (із змінами та доповненнями). У разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватися фінансові санкції.

📌Податківці звертають увагу всіх платників податків, що добровільне виконання вимог законодавства у сферу торгівлі, громадського харчування та послуг, вбереже суб’єктів господарювання від додаткових витрат у вигляді штрафних (фінансових) санкцій.

☑при цьому, податкова служба України при організації та здійсненні контрольно-перевірочних заходів, перевіряє лише тих суб’єктів господарювання, у діяльності яких існують ризики порушення податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора