Інгульська сільська рада
Баштанський район Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оголошення про проведення громадського обговорення щодо перейменування села Родники Доброкриничанського старостинського округу Інгульської сільської  ради

Дата: 11.09.2023 08:56
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування села Родники Доброкриничанського старостинського округу Інгульської сільської  ради, назва якого не відповідає стандартам державної мови

 

На виконання рішення Національної комісії зі стандартів державної мови від 22.06.2023 за № 230  «Про схвалення Переліку сіл, селищ, міст, назви яких не відповідають стандартам державної мови, та рекомендацій щодо проведення назв таких сіл, селищ, міст у відповідність до стандартів державної мови й оприлюднення їх на офіційному вебсайті Національної комісії зі стандартів державної мови» та Додатку (в редакції рішення Національної комісії зі стандартів державної мови 30 червня 2023 року                № 236), відповідно до якого в Інгугльській сільській територіальній громаді було визначено село Родники, назва якого не відповідає лексичним нормам української мови, зокрема, стосується російської імперської політики (російської колоніальної політики) Інгульська сільська рада інформує про початок проведення громадського слухання щодо перейменування села Родники, присвоївши йому нову назву Мирне та запрошує усіх бажаючих долучитись до обговорення цього питання.

Організатор громадського обговорення – Інгульська сільська рада.

Громадські обговорення проводяться Інгульською сільською радою відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 р. № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичними особам та об'єктам права власності, які за ними закріплені, об'єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій».

Пропозиції щодо перейменування населеного пункту запропоновані старостою Доброкриничанського старостинського округу.

Зауваження та пропозиції подаються протягом 30 календарних днів з моменту оприлюднення цього повідомлення на поштову адресу: 56170, вул. Травнева, буд. 41, с. Інгулка, Баштанський район, Миколаївська область та на електронну пошту 04376498@i.ua.

Пропозиції подаються у письмовій чи усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає.

Юридичні особи подають пропозиції у письмовій чи електронній формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження.

Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються. Громадські обговорення заплановано провести у формі зустрічей, зборів з жителями в термін до 11 жовтня 2023 року.

 

 

 

 

 

Про час і місце проведення зборів та зустрічей буде повідомлено додатково шляхом розміщення повідомлення на вебсайті Інгульської сільської ради та на сторінці Інгульської територіальної громади в мережі «Фейсбук» та в громадських місцях села Родники.

  1. Відповідальними особами за проведення громадських обговорень є секретар Інгульської сільської ради Ніно КУЗЬМЕНКО, староста Доброкриничанського старостинського округу Таміла ІЩЕНКО та діловода Доброкриничанського старостинського округу Олена ФИСУН.

Результати громадського обговорення будуть оприлюднені на вебсайті Інгульської сільської ради та на сторінці Інгульської територіальної громади в мережі «Фейсбук»  в термін до 25 жовтня 2023 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора