Інгульська сільська рада
Баштанський район Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Баштанська ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області наголошує на актуальності питання застосування податкового законодавства, зокрема визначення мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб.

Дата: 05.09.2023 10:12
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

Баштанська ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області наголошує на актуальності питання застосування податкового законодавства, зокрема визначення мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб.

Платником у частині мінімального податкового зобов’язання є резидент, який володіє та/або користується, орендує (суборендує) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь. Визначення загального мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб, які не зареєстровані як фізичні особи – підприємці, здійснюється контролюючими органами за податковою адресою таких осіб до 1 липня року, наступного за звітним.

При цьому, платниками податку до бюджету сплачується лише позитивне значення різниці між сумою загального мінімального податкового зобов’язання та сумою сплачених протягом податкового (звітного) року податків, зборів, платежів, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь.

Податковим кодексом України передбачено, що не нараховується та не сплачується загальне мінімальне податкове зобов’язання за земельні ділянки, земельні частки (паї), що розташовані на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих російською федерацією територіях України за 2022 рік - у частині земельних ділянок, земельних часток (паїв), що перебувають у власності чи користуванні фізичних осіб; з 1 березня 2022 року до 31 грудня 2022 року - у частині земельних ділянок, земельних часток (паїв), що перебувають у власності чи користуванні юридичних осіб.

З новинами податкового законодавства можна оперативно ознайомитись на сторінці ГУ ДПС у Миколаївській області у Фейсбук за адресою: https://www.facebook.com/tax.mykolaiv/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора