Інгульська сільська рада
Баштанський район Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять

Дата: 13.03.2023 15:22
Кількість переглядів: 966

Чисто не там, де прибирають,

а там, де не смітять

 

Люди, яким пощастило подорожувати іншими країнами, особливо Європою, повертаючись додому, часто підкреслюють одне з найсильніших вражень: «Там дуже чисто!». Навіть не виїжджаючи за кордон, наші  співвітчизники помічають, що на вулицях великих міст дуже багато сміття, у передмісті велике скупчення відходів. Зрештою, проблема чистоти вулиць є дуже актуальною.

Багатьом людям не байдуже, як виглядає їхнє помешкання. Усі намагаються зробити його затишнішим та чистішим, але чомусь ці намагання поширюються тільки на квартиру. Під’їзди, вулиці, парки часто залишаються поза увагою людей. Але  місто ­­­­– такий самий дім, як власна кімната. Чому ж не зробити його чистішим?

Іноді доводиться бачити насправді шокуючі приклади недбальства. Попри всі стереотипи щодо того, які люди є неохайними та некультурними, джерелом сміття на вулиці часто стають найнеочікуваніші  верстви населення. Так, мама, гуляючи з малечею, може запросто викинути серветку на асфальт, солідний чоловік, отримавши рекламку і прочитавши її, кидає папірець собі просто під ноги. Такі випадки не виняток, а результат спостережень багатьох людей, не байдужих до обличчя рідного міста.

Пам`ятаймо чудове правило: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять! Хоч якою буде робота комунальних служб, із тотальним недбальством і  безкультур`ям  їм не впоратись. Прикро дивитися коли зеленіє трава, цвітуть квіти і на цій красі - гори сміття. Тому чистота міста залежить від кожного з нас.

Власне, основними шляхами до вирішення проблеми чистих вулиць є встановлення смітників, рівень взаємної ввічливості, який має виховуватись ще з дитинства, і привернення загальної уваги до цієї проблеми. Мабуть, за рахунок цих трьох аспектів проблему можна було б вирішити майже повністю. Зрештою, тут не треба чекати, доки міські служби візьмуться до справи – кожен може не смітити, долучитися до прибирання й вплинути на виховання дітей. Ця справа, що є по-справжньому важливою, переважно зосереджена в руках самих мешканців міста. І нехай чистота рідного міста стане найкращою нагородою усім небайдужим.

Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області звертається до кожного жителя району, керівників підприємств, установ та організацій Баштанського району по новому поглянути на питання благоустрою тих територій, за які Ви несете відповідальність і дотримуватись елементарних правил забезпечення чистоти і порядку. 

 

 Баштанське районне управління

 Головного управління

 Держпродспоживслужби

в Миколаївській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора