Інгульська сільська рада
Баштанський район Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В с.Новоолександрівка Інгульської сільської ради відкрили пам'ятник миколаївському льотчику Вадиму Морозу.

Дата: 03.03.2023 15:14
Кількість переглядів: 860

Сьогодні, 03 березня 2023 року в с.Новоолександрівка Інгульської сільської ради відкрили пам'ятник миколаївському льотчику Вадиму Морозу.

Рік тому в цей день героїчно загинув старший льотчик авіаційної ланки авіаційної ескадрильї 299 бригади тактичної авіації імені генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова, капітан Вадим Сергійович Мороз.

Вадим народився в селі Вербівці, Балаклійського району на Харківщині. Ще у дитинстві любив дивитися серіали про військових та мріяв одягнути військову форму та піднятися у небо. Тому вибір навчального закладу був очевидним – майбутній офіцер вступив до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Після навчання служив у 299 бригаді тактичної авіації імені генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова.

Вадим літав на Су-25, захоплювався польотами, коли щось не виходило, не зупинявся і вдосконалював свою майстерність ще більше. Молодший брат Вадима – Максим, вирішив також стати військовим. Батьки підтримали обох синів у бажанні стати військовослужбовцями Збройних Сил України.

Вадим героїчно загинув 03 березня 2022 року в селі Новоолександрівка в небі над Миколаївщиною, яке він обороняв під час свого останнього вильоту під час повномасштабного вторгнення російської федерації. Йому було лише 26 років. У день загибелі льотчика в селі Новоолександрівка народився хлопчик, якого назвали на його честь – Вадимом.

Капітан Мороз посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Невимовно шкода, що ми втрачаємо найкращих. Нікого з нас не може залишити байдужими смерть молодих людей, життя яких обірвалося за мирне небо для кожного з нас.

Вічна пам'ять і слава Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора