Інгульська сільська рада
Баштанський район Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Поводження з відходами руйнації: складування, сортування, повторне використання

Дата: 17.02.2023 10:33
Кількість переглядів: 621

Фото без опису

Поводження з відходами руйнації: складування, сортування, повторне використання

Обсяг відходів, що утворились у зв’язку з пошкодженням (руйнуванням) будівель та споруд внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, вже можна порівняти з кількістю твердих побутових відходів, що в середньому утворюються в країні за рік. А це близько 10-12 млн тонн.

Про це повідомили у Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

У Міністерстві зазначають, що Уряд вже встановив чіткий алгоритм, що і як робити з такими відходами. Тож важливо, щоб регіони правильно організували цю роботу.

За даними відомства, Київщина першою взялася за виконання затвердженого Кабміном Порядку поводження з відходами руйнації (Постанова № 1073 від 27.09.2022). Київська обласна військова адміністрація облаштувала 62 тимчасових майданчики для складування таких відходів. Наразі з них використовується 48. Тут розміщено вже 144 тис тонн відходів війни.

Механізм працює наступним чином: громади звозять відходи руйнації у місця тимчасового складування, де далі відбувається їх сортування, виокремлюються небезпечні, будівельні відходи тощо. Будівельні відходи подрібнюють для повторного використання.

У Міндовкілля повідомили, що якісна організація робіт на Київщині сприяла залученню міжнародних партнерів, які готові допомагати із сучасними технологіями, обладнанням, впровадженням конкретних рішень.

Більше: https://decentralization.gov.ua/news/16123

Стежте за новинами порталу "Децентралізація" також у телеграм: https://t.me/deceua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора