Інгульська сільська рада
Баштанський район Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2023 08:38
Кількість переглядів: 672

27 січня – скорботна дата.

У цей день Україна разом зі всією світовою спільнотою вшановує пам’ять жертв Голокосту ‒ мільйонів єврейських жінок, чоловіків і дітей, які загинули від рук нацистів у роки Другої світової війни. Лише на українських землях їх кількість сягає моторошного числа – близько 1,5 мільйона осіб.

Пройшовши через страхіття Голодомору 1932-1933 років, українці як ніхто інший розуміють біль єврейського народу. Ми вчимося на помилках минулого і кожен із нас робить усе можливе задля того, щоб трагедія Голокосту не повторилася в майбутньому.

Український народ рішуче засуджує будь-які прояви нетерпимості за національною чи релігійною ознакою і приділяє значну увагу питанням толерантності та взаємоповаги.

У День скорботи та пам’яті ми схиляємо голови перед тими, чиї життя забрали страшні події тих часів та згадуємо українців, які всіма способами намагалися їм допомогти, і нерідко платили за це своїм життям. Приєднуємося до загальної печалі й прагнемо співчувати болю та втраті, ім’я якої Голокост. Її ніяк не заповнити. Вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повторитися!

Пам’ятаємо, що людське життя – це найвища цінність. Нікому не дозволено вирішувати: хто вартий жити, а хто - ні. І будь-який режим, що базується на ненависті та нетерпимості, – приречений на крах.

Вічна пам’ять жертвам Голокосту…

З повагою

голова Інгульської

сільської ради                                                                           Алла МИРОНОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора