Інгульська сільська рада
Баштанський район Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про формування списку присяжних Баштанського районного суду Миколаївської області

Дата: 01.12.2022 09:10
Кількість переглядів: 447

Фото без опису

Відповідно до вимог статті 65 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», на підставі листа Баштанської районної ради від 07.11.2022 № 98/02-14, яка формує список присяжних для Баштанського районного суду Миколаївської області у кількості 10 осіб, оголошується прийом заяв кандидатів у присяжні.

Якщо Ви постійно проживаєте на території, на яку поширюється юрисдикція Баштанського районного суду Миколаївської області, та виявили бажання бути присяжним, просимо подати до 12 грудня 2022 року до Баштанської міської ради за адресою: вул. Полтавська, 41 (ІІ поверх, загальний відділ) м. Баштанка, такі документи:

  • Власноручно написану заяву про включення до списку присяжних (заява додається),
  • копію паспорта,
  • копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера,
  • копію трудової книжки,
  • довідку про вiдсутнiсть судимості,
  • інформацію про відсутність хронічних психічних чи інших захворювань та про відсутність накладення протягом останнього року адміністративного стягнення за вчинення корупційного правопорушення.

Додаткова інформація:

Вимоги статті 65 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», яким повинні відповідати кандидати до списку присяжних:

  1. Присяжним може бути громадянин України, який досяг тридцятирічного віку і постійно проживає на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного окружного суду, якщо інше не визначено законом.
  2. Не включаються до списків присяжних громадяни:

1) визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними;

2) які мають хронічні психічні чи інші захворювання, що перешкоджають виконанню обов’язків присяжного;

3) які мають незняту чи непогашену судимість;

4) народні депутати України, члени Кабінету Міністрів України, судді, прокурори, працівники правоохоронних органів (органів правопорядку), військовослужбовці, працівники апаратів судів, інші державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування, адвокати, нотаріуси, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради правосуддя;

5) особи, на яких протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення;

6) громадяни, які досягли шістдесяти п’яти років;

7) особи, які не володіють державною мовою.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора