Інгульська сільська рада
Баштанський район Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО УВАГИ КЕРІВНИКІВ ПІДПРИЄМСТВ ТА СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ!

Дата: 28.06.2022 11:52
Кількість переглядів: 620

ДО УВАГИ КЕРІВНИКІВ ПІДПРИЄМСТВ ТА СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ!

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує,  що за  результатами заключної ідентифікації, проведеної референс-лабораторією діагностики туберкульозу, бактеріологічних, паразитологічних та особливо небезпечних патогенів, надісланий ДУ «Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» штам № 17/9 (ізольований із річкової води), підтверджений як Vibrio cholerae О1 біовар Ельтор серовар Інаба, нетоксигенний штам.

З метою недопущення погіршення санітарно – епідемічної ситуації, профілактики виникнення захворювання на холеру, Вам необхідно забезпечити:

  • запас питної води гарантованої якості, що відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною” за мікробіологічними, вірусологічними та санітарно – хімічними показниками, в обсязі не менше добової потреби для забезпечення технологічного процесу та дотримання  санітарно – епідемічного режиму;
  • запас мийних та дезінфекційними засобів, що зареєстровані та дозволені до використання в Україні;
  • контроль за дотриманням санітарно – гігієнічного режиму;
  • дотримання технологічних санітарних норм і правил, включаючи
    профілактичну дезінфекцію,     на    підприємствах    харчової
    промисловості,  громадського  харчування  і   торгівлі   харчовими
    продуктами   з  використанням  санітарно-бактеріологічних  методів
    дослідження;
  • контроль за санітарним станом і  профілактичною  дезінфекцією  туалетів  громадського користування;
  • проведення активної санітарно-освітньої роботи серед персоналу
    по профілактиці  холери  та  інших  гострих  кишкових  інфекцій  з
    використанням всіх форм і методів санітарної освіти;
  • в разі виявлення працівників з симптомами захворювання на ГКІ негайно направляти до лікувально – профілактичного закладу.

ШАНОВНІ КЕРІВНИКИ ПІДПРИЄМСТВ та СУБЄКТИ ГОСПОДАРЮВАННЯ!

Від якості та безпечності Вашої продукції залежить здоров’я та безпека людей!

Будьте здорові та самовідповідальні!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора