Інгульська сільська рада
Баштанський район Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Роз’яснення щодо кочівлі пасік в умовах воєнного стану!!!

Дата: 23.05.2022 08:37
Кількість переглядів: 277

     

    Фото без опису

 

     У зв’язку з настанням сезону медозбору та можливим переміщенням (кочівлею) пасік територією Баштанського району, Баштанська районна військова адміністрація рекомендує пасічникам утриматися та не здійснювати кочівлю пасік на територію Снігурівської міської, Широківської сільської, Горохівської сільської, Березнегуватської селищної, Вільнозапорізької сільської та Володимирівської сільської, Інгульської сільської територіальних громад, а також до Явкинського і Лоцкинського старостинських округів Баштанської міської територіальної громади. Надати перевагу кочівлі до більш безпечних територіальних громад: Привільненська сільська, Новобузька міська, Баштанська міська, Софіївська сільська та Казанківська селищна територіальні громади.  

Для розміщення пасіки на території громади, пасічники повинні  звернутись до голови територіальної громади із заявою в якій зазначити  інформацію:

- місце запланованого розташування пасіки (адреса, кадастровий номер земельної ділянки або геолокацію місця кочівлі пасіки);

- час та дату запланованого прибуття та виїзду;

- кількість бджолиних сімей під час перевезення (кочівлі) пасіки;

- контактну інформацію власника пасіки або уповноваженої ним особи.

 

Після цього територіальна громада погоджує розміщення пасіки або забороняє, на підставі об’єктивних причин. В разі погодження розміщення пасіки, територіальна громада надає інформацію про кількість та місця розміщення кочових пасік із зазначенням точних координатів до Баштанської військової адміністрації.

Якщо процес перевезення (кочівлі) припадає на комендантську годину, пасічник про це обов’язково повинен повідомити військову адміністрацію та поліцію. 

Більш детально з кочівлею пасік можна ознайомитись на сайті Баштанської за посиланням https://bashtanka.mk.gov.ua/ua/news/?id=104132 або на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України за посиланням https://minagro.gov.ua/news/yak-pracyuvati-pasichnikam-v-umovah-voyennogo-stanu.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора