Інгульська сільська рада
Баштанський район Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Стратегія розвитку Інгульської громади – як зробити громаду згуртованою, заможною та комфортною

Дата: 11.01.2022 16:05
Кількість переглядів: 984

Фото без опису

 

Стратегія розвитку Інгульської громади – як зробити громаду згуртованою, заможною та комфортною

10 січня відбулося розширене засідання Робочої групи з розробки Стратегії Інгульської сільської ради до 2028 року. Голова Інгульської сільської ради  Алла Миронова підкреслила, що майбутнє Інгульської територіальної громади залежить від добре розробленого плану розвитку, яким і є Стратегія. Також голова додала, що з цією метою були запрошені зовнішні експерти з Асоціації органів місцевого самоврядування «Рада Громад», до якої нещодавно приєдналася Інгульська сільська рада.

Алла Миронова представила зовнішніх експертів, якими стали:

  • Марина Волосюк, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри менеджменту Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова;
  • Олександр Дудюк, експерт з децентралізації та комунікації реформ, депутат Миколаївської районної ради.

Провідний спеціаліст з інвестицій та координатор Робочої групи Олена Безручко представила аналіз опитування мешканців Інгульської громади, що проводилося нею та старостами, як перший крок з підготовки розробки Стратегії. Узагальнені висновки показують, що мешканці недостатньо інформовані про те, що відбувається на території сільської ради та могли б більше долучатися.

За словами Марини Волосюк, ця зустріч – це перший суттєвий крок на шляху розробки довгострокової програми розвитку Інгульської сільської ради. Попереду ще важка дослідницька та аналітична робота з укладання Стратегії, яка стане дороговказом громаді на шляху її успіху. Стратегія покликана визначити місію громади та її місце в системі регіонального та національного розвитку. Це допоможе обрати правильний шлях розвитку, зменшити слабкі сторони та збільшити сильні, знайти ресурси розвитку та збільшити доходну частину бюджету, як зробити видатки ефективніше та створити комфортні умови, як покращити врядування та розвивати комунікацію із мешканцями.

Олександр Дудюк підкреслив, що наслідками розробки стратегії можуть стати нові джерела надходження у бюджет громади, більш ефективне використання коштів, можливі зміни та модернізація в структурі управління громадою та важливість здійснення ефективної комунікації з мешканцями громади.

З учасниками робочої зустрічі обговорювалися актуальні та болючі питання Інгульської сільської ради. Зокрема, побудова системи початкової та шкільної освіти, питання руйнації доріг важкими перевізниками та механізми боротьби з цим. Також, протягом робочої зустрічі її учасники познайомилися з досвідом інших громад України, методикою дослідження та технологією впровадження новацій та змін в територіальних громадах.

Далі в рамках розробки Стратегії відбуватиметься кропітка аналітична робота із залученням спеціалістів Інгульської сільської ради та зазначених зовнішніх експертів. Підготовлена Стратегія буде винесена на громадські обговорення, розгляд та затвердження депутатами Інгульської сільської ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора