Інгульська сільська рада
Баштанський район Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нагляд за суб’єктами господарювання в період карантину.

Дата: 14.12.2021 15:56
Кількість переглядів: 2344

Нагляд за суб’єктами господарювання в період карантину.

 

Фахівці Баштанського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області спільно з представниками поліції та органами місцевого самоврядування продовжують здійснювати перевірки стосовно дотримання суб’єктами господарювання профілактичних та протиепідемічних вимог щодо діяльності в умовах карантинних обмежень. Перевіряють наявність свідоцтва про вакцинацію на об’єктах торгівлі непродовольчими товарами, засобів індивідуального захисту, дистанційних розміток, проведення термометрії, здійснення дезінфекції приміщень в закладах громадського харчування, на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, закладах освіти тощо. Також проводиться роз’яснювальна робота.

13 та 14 грудня 2021 року проведено 14 перевірок закладів, суб’єктів господарювання з питань дотримання протиепідемічних заходів на території Інгульської сільської ради (с.Мар’янівка, с.Інгулка), виявлено порушень на 1 об’єкті, що складає 7,1%. Працівниками Держпродспоживслужби притягнуто до адміністративної відповідальності 1 особу.

Порушення, що виявлене під час перевірок:

- вологе прибирання приміщень та поверхонь проводиться без використання миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів, з порушенням інтервалу проведення – не рідше ніж кожні 2 години, перед відкриттям та після закінчення робочого дня.

            Нагадуємо, що  відповідно до вимог ст.443 Кодексу України про адміністративні правопорушення, перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

            Баштанське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області закликає дотримуватись рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину, що є запорукою Вашого здоров’я.

Відповідно до даних МОЗ самим ефективним захистом від штамів COVID-19 є вакцинація.

Бажаємо здоров’я Вам та Вашим родинам!

 

Головний спеціаліст

Баштанського управління

ГУ Держпродспоживслужби

в Миколаївській області

Наталя Хомич


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора