Інгульська сільська рада
Баштанський район Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УВАГА! ОПЕРАЦІЯ «МАК-2021»!

Дата: 16.06.2021 11:09
Кількість переглядів: 748

Фото без опису

       Інгульська сільська рада доводить інформацію до мешканців громади, керівників підприємств, установ та організацій "Про організацію проведення комплексу оперативно-профілактичних заходів під назвою "МАК" у 2021 році", спрямованої  на недопущення нелегального посіву наркорослин та необхідність знищення дикорослих посівів конопель.

      Нагадуємо, що висівання та вирощування маку або конопель в Україні заборонено, а відтак тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність. Посіви маку на території нашої держави дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензії на здійснення відповідних видів діяльності.

    Згідно зі статтею 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до десяти рослин – тягнуть за собою накладення штрафу до 1700 гривень з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин. Якщо ж кількість таких рослин більша, то особі, яка їх вирощувала, загрожує кримінальна відповідальність.
      Згідно зі статтею 310 Кримінального Кодексу України, за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 8500 гривень, арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років.

      За незаконний посів або вирощування снотворного маку понад 500 рослин або конопель у кількості понад 50 рослин передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

          У разі виявлення фактів скоєння  неправомірних дій із наркотичними засобами, культивування рослин на земельних ділянках  домашніх домогосподарств, орендованих земельних ділянках, слід негайно повідомити про це до Баштанського районного відділу поліції, для належного реагування за номером телефону 05158 2 71 56 (чергова частина Баштанського РВП)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора