Інгульська сільська рада
Баштанський район Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нагляд за субєктами господарювання в умовах карантину

Дата: 25.03.2021 15:45
Кількість переглядів: 625

Нагляд за суб’єктами господарювання в період карантину

 

Відділом державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Баштанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області в межах наданих повноважень проводиться щоденний контроль за дотриманням протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби на території Баштанського району, які передбачені постановами Кабінету міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України, шляхом проведення санітарно – епідеміологічних обстежень в порядку державного санітарно- епідеміологічного нагляду, участі в робочих групах за ініціативою органів місцевого самоврядування та з органами національної поліції.

В період з 19.03.2021 по 25.03.2021р. на території Інгульської сільської ради було проведено 14 перевірок закладів, суб’єктів господарювання з питань дотримання протиепідемічних заходів, виявлено порушень на 5 об’єктах, що складає 36%. Притягнуто до адміністративної відповідальності 5 осіб. А саме, перевірено 12 закладів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, виявлено порушення на 4 об’єктах,  притягнуто до адміністративної відповідальності 4 особи. Перевірено 2 заклади освіти, виявлено порушення на 1 об’єкті, притягнуто до адміністративної відповідальності 1 особу. Основні порушення, що виявлені під час перевірок: працівники закладів знаходилися на робочому місці в захисній масці, що не покривала ніс, не проводиться температурний скринінг працівникам перед початком роботи та інші.

         Ще раз нагадуємо, що  відповідно до вимог ст.443 Кодексу України про адміністративні правопорушення, перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Враховуючи зростання кількості хворих на COVID-19 серед населення Миколаївської області, погіршення епідемічної ситуації, Баштанське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області закликає дотримуватись рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину, що є запорукою Вашого здоров’я.

Бажаємо здоров’я Вам та Вашим родинам!

 

Головний спеціаліст

Баштанського районного управління

ГУ Держпродспоживслужби

в Миколаївській області

Наталя Хомич


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора