Інгульська сільська рада
Баштанський район Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Моніторинг практикизастосування та ефективності положень Закону України “Про основні засади молодіжної політики”

Дата: 29.11.2023 13:46
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

Комітет Верховної Ради з питань молоді і спорту (надалі – Комітет) розпочав роботу з аналізу ефективності Закону України «Про основні засади молодіжної політики» від 27 квітня 2021 року №1414-ІХ (надалі – Закон).

Метою даного моніторингу є аналіз практики застосування положень відповідного Закону та його впливу на створення умов для участі молоді у громадському, політичному, соціально-економічному та культурному житті суспільства, а також забезпечення гарантій соціально-економічного розвитку молоді в Україні.

У разі виявлення на підставі проведеного дослідження неефективності чи недостатньої ефективності положень Закону, Комітет буде ініціювати внесення змін до законодавства, пропонуватиме додаткові заходи щодо посилення підтримки молоді в реалізації її соціально-економічного та політичного потенціалу або рекомендуватиме Кабінету Міністрів України вжити додаткові заходи щодо забезпечення необхідного нормативно-правового регулювання.

Для проведення комплексного аналізу Комітету необхідно зібрати інформацію і доказову базу, які дозволять оцінити ефективність норм Закону. До процесу опитування запрошуються три категорії суб’єктів, які володіють відповідними знаннями, професійною компетентністю чи досвідом:

фізичні особи, віком від 14 до 35 років;

суб’єкти молодіжної роботи (молодіжні та дитячі громадські об’єднання, інші громадські об’єднання, молодіжні ради, органи (організації) учнівського та студентського самоврядування, молодіжні центри, молодіжні працівники, радники з питань молоді, благодійні організації, неформальні молодіжні об’єднання);

місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування в межах своїх повноважень.

Відповідаючи на питання, запропоновані Комітетом, вищезазначені суб’єкти матимуть змогу поділитись своїм досвідом і висловити свою думку, що допоможе Комітету краще з’ясувати, які норми Закону є ефективними, а які потребують удосконалення.

Для надання відповіді на запит необхідно заповнити відповідну Google форму, розроблену індивідуально під окремий суб’єкт опитування, за наступним посиланням:

Для фізичних осіб, віком від 14 до 35 років – https://forms.gle/cF9k9Hgu1vxAYXKb7

Для суб’єктів молодіжної роботи – https://forms.gle/YMR1YsMT7qhJQs3v6

Для місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування – https://forms.gle/gWGxCMMQMNWguksc6

Опитування буде проводитись до 31 грудня 2023 року включно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора